Compleanno

Wauw, ik heb m’n verjaardag gevierd in Italië! Wat een ervaring.
Het huis was versierd met een Happy Birthday slinger en ik werd flink gefeliciteerd door de Nederlandse gasten en de eigenaars van Ca’ de’ Gatti. Vervolgens ben ik in de zon naar een zeer interessant college gereden. En tussen de colleges door naar huis voor koffie met gebak 🙂 en een duik in het zwembad en de jacuzzi. Ik heb volgens mij nog nooit mijn verjaardag in badpak gevierd!
De rest van de dag heb ik in mijn dertig-T-shirt rondgelopen. Het was eigenlijk een beetje te koud zodat bezorgde Italiaanse dametjes mij aanbevolen om mijn poncho aan te trekken. Ok!

’s Avonds ben ik getrakteerd op een heerlijk driegangendiner in de Casa. Zelf gemaakt door de eigenaars met echt heerlijke dingen (door Agristursimo DOC als het omrijden waard geformuleerd gefrituurd brood, regionale pompoensalade, pasta met ricotta, walnoten met mascarpone hmmmm).
En dan de vele pakketten, mails, sms-jes, kaarten, brieven, krabbels en blogberichten die ik heb ontvangen: onwijs bedankt allemaal! Het is zo een verjaardag geworden om nooit te vergeten (kan ook niet anders als je dertig wordt :-)).

Deze week zijn ook de colleges begonnen en zo’n eerste week is echt aftasten. Sluit de te behandelen stof goed aan, hoe is de docent, is hij toegankelijk, kan ik hem volgen? Eigenlijk moet ik op alles nee antwoorden. Mijn niveau van het Italiaans is nu nog onvoldoende om mij op academisch niveau goed uit te drukken (ik kan daarentegen wel vloeiend vertellen wie ik ben, wat ik studeer en wat ik hier kom doen :-)). Ik wilde een cursus terminologie volgen dat een vervolg blijkt te zijn op een cursus dat in het tweede semester wordt aangeboden (logisch toch?). Sommige docenten vergeten door te geven dat een college uitvalt zodat de hele klas voor niets komt (een college van 17:30 uur tot 19:00 uur). Een andere docent vindt het heel erg leuk om heel zacht te praten zodat we hem bijna niet kunnen verstaan en tegelijkertijd de studenten belachelijk te maken. Ik denk dat dit toch een overblijfsel is van de macht die de docenten zich hier toe willen dichten. Even wennen dus.

Maar de onderwerpen zijn interessant en relevant, er wordt veel met de nieuwste communicatiemiddelen gewerkt en we worden echt gemotiveerd om op een wetenschappelijk niveau bezig te zijn maar tegelijkertijd de praktijk niet uit het oog te verliezen. Zo is er een cursus waar je met de nieuwste vertaaltools leert werken, je hiervoor gratis erkende certificaten kunt halen en worden er stages en bezoeken bij de vertaaldienst van de Europese Unie georganiseerd. Ook wat dat betreft zit ik bij deze faculteit helemaal op mijn plek en kan ik er nog heel veel leren. A presto!

Een gedachte over “Compleanno

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s