Italiaans vertrouwen

Ik koop een krantje. Voor het eerst bij het lokale kioskje. Ik wil meer weten over de problematiek rondom de overname van Alitalia door Air France/KLM en mijn radiootje schiet daarin qua informatievoorziening tekort. De zaterdagkrant kost 1,30 (!) en in mijn portemonnee zit alleen maar  1,00 of een briefje van  10,00. “Betaal maar een andere keer” zegt de krantverkoper terwijl hij opgevouwen in het kioskje zit te koukleumen. Ik krijg er ook nog gratis een dubbeldik glossy bij waar het jubileumnummer van Elle nog een puntje aan kan zuigen.

Ander geval: in het plaatselijke boekhandeltje geleid door een vrolijke vijftiger heb ik een super goed elektronisch woordenboek Italiaans/Engels gezien. Voor 33,00 op CD-ROM. Ik twijfel of die het op mijn PC zal doen (ander besturingssysteem). “Neem maar mee, probeer maar, het geld komt later wel”. Ze kent me niet, maar vertrouwt me gewoon: één van de redenen waarom ik hier zo happy ben.

A presto!

3 gedachtes over “Italiaans vertrouwen

 1. ha, daar ben ik weer!
  Strak animatie filmpje over Itali, zit veel waarheid in.
  btw wat is dat met berlusconi, zag ik hem op tv, big smile en werd toegezongen door aardig wat mensen met een speciaal lied voor en over hem? Werd wel grappig gebracht hier op het Spaanse nieuws, een grap die ik wel begreep, genoeg uitdrukking in de gezichten van de nieuwslezers. Want de Spaanse humor heb ik vaak niet door (waarschijnlijk ook omdat ik gewoon de woorden niet versta door hun heavy accenten).
  Saludos,
  Elf

 2. He hoi,
  Hmm, wonen en leven in Italie klinkt in jouw blogs heel interessant!
  Wat een eerlijke en goedgelovige mensen,gelukkig ben jij eerlijker dan de gemiddelde Nederlander….
  Tot over een paar weekjes. Groet van Ilse

 3. Hey fiek!
  Het is zo leuk om je blogs te lezen! Ik heb weer ff een inhaalslag gemaakt. Hoe gaat ie met je? Volgens mij moet je er nog niet aan denken om weer terug te gaan… 😉
  Ik ben nog aan het stage lopen bij VUmc. Erg leerzaam. Straks een begin maken aan de scriptie…!
  Have fun!
  Un beso Danielle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s