Van flatkleuter naar natuurliefhebber

Ik woon dus op het platteland. En het leuke is dat ik nu ook echt meekrijg wanneer wat wordt geoogst. Ik verander dus rap van een stadse flatkleuter (de letterlijke woorden van mijn lerares Latijn op de middelbare school) in een groene natuurliefhebber.

Nu vind ik het al jaren heerlijk om lange wandelingen in de natuur met Vulcan te maken. En trek ik het echt niet meer om hele dagen binnen te zitten. Maar wanneer welke groente het beste gegeten kan worden, hoe wijndruiven eruit zien en wat er gebeurt als de perziken te weinig water krijgen, krijg ik allemaal mee hier.

De regio waar ik woon, Emilia-Romagna, bestaat uit grote vlakten en flinke heuvels. Hierop worden, onder andere, de Sangiovese druiven verbouwd. Mijn casa staat ook aan de Sangiovese-wijnroute, dus ik moet er een aantal gaan proeven.

De wijndruiven, kleiner dan normale druiven, worden geoogst vanaf begin september tot en met oktober. Voor het grootste gedeelte wordt dit met de hand gedaan. Hiervoor komen Zuid-Italianen, maar ook steeds meer Bulgaren en Roemenen naar deze regio. Hun vrolijke gebabbel klinkt tussen de wijnranken door en je ruikt de gegiste druiven.

Bij Ca’ de’ Gatti hebben ze besloten een wijnplukmachine in te schakelen. Waar normaal een groep arbeiders er een maand over deed om de druiven te plukken, doet een machine het nu in een week! Wat een vooruitgang (maar wat voor werk doen die Zuid-Italianen, Bulgaren en Roemenen nu?)

Een gedachte over “Van flatkleuter naar natuurliefhebber

  1. Hey Fiek, echt super leuk om te lezen dat je het nog steeds zo naar je zin hebt. Maar wel even wennen aan de Italiaanse docenten dus?!? Hier alles oke. Ik mail je gauw even. Enjoy. X Sanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s