Paradiso

Ik ben beland in een paradijsje! Deze week ben ik terugverhuisd naar Ca’ de’ Gatti (mijn appartement is nu vrijgekomen).
Wat een heerlijk plekje is het toch hier. De omgeving lijkt een beetje op Toscane maar is nog helemaal niet toeristisch. Ik ben de enige Nederlander hier heb ik het idee! Ik kende de Casa natuurlijk al van de tien dagen dat ik in de bijbehorende boerderij zat. Ik ging dan vooral naar deze Casa om gebruik te maken van het zwembad. Maar nu kan dat iedere dag! Alhoewel, het water is erg koud. Dus eerst even doorbijten in het koude water en vervolgens de beloning van het warme water van de buitenjacuzzi. Wat een leven! Ik kan er nog een paar dagen van genieten want dan sluiten ze het zwembad. Nog even profiteren dus.

Maandag starten de colleges (slechts een maandje later dan in Nederland, valt mee toch?). Ik ga drie mastervakken volgen en voorlopig staan er zes colleges ingepland. Op dezelfde tijden als de taalcursus dus die moet ik helaas gaan afbreken. Pas een week geleden werd overigens bekend wanneer de colleges gaan beginnen. Heel bijzonder.

De afgelopen week heb ik flink gezwoegd op de opdrachten voor de taalcursus, extra vertaalwerk voor de medische encyclopedie en het lezen van de Italiaanse uitgave van de Dante Cirkel, een detective van Matthew Pearl. Dit als opstap naar het echte werk van Dante (La Divina Commedia). Deze wil ik graag gaan lezen maar het is nu nog te hoog gegrepen (erg ingewikkeld Italiaans). Dus als iemand nog tips heeft over een leesbare Commedia, graag!


Voorlopig geniet ik met 28 graden, een strakblauwe hemel, interessante gesprekken met de Italianen bij heerlijke maaltijden, met een tevreden hond (we hebben heerlijk door de olijfvelden en de wijnranken gestruind) nog even van de relatieve rust voordat het echte knallen gaat beginnen.

7 gedachtes over “Paradiso

 1. He die Fieke!
  Sorry dat ik niet eerder heb gereageerd, ik heb je verhalen wel allemaal gelezen! Het klinkt allemaal heel goed en je regelt het alsof het allemaal vanzelfsprekend is! Top meid! Zoals jij daar bent is het beste, veel italianen, weinig toeristen, gewoon lekker puur en snel Italiaans leren! Laat die italianen je inspireren met hun tempramento! Heerlijk! Hier gaat het goed, al twijfel ik sinds gisteren wel of de baan bij VROM wel geschikt voor me is. Voor de toekomst zou het perfect zijn, genoeg mogelijkheden en genoeg flexibiliteit. Er is echter iets wat me niet zo aanspreekt en dat is de sfeer…moeilijk te omschrijven. Ik ga voorzichtig toch maar mn voelsprieten weer eens opzetten…
  Geniet daar! Kun je me nog even de site doorsturen voor goedkope vlucht naar Italia? Ik heb gezocht maar niet gevonden.
  dikke knuffel, Naf!

 2. Hoi Fieke,
  Heb ook weer eens even een blik op je website geworpen en alle mooie verhalen weer bijgelezen. Heerlijk om te lezen en je geniet er terecht met volle teugen van.
  Ik ben net weer terug uit Italie, uit Capo Vaticano in Calabrie om precies te zijn. Twee weken vakantie gevierd en genoten van het lekkere weer en het lekkere eten (mocht je wat foto’s willen zien: http://www.simplyaudio.nl/italie)
  Ik zou zo weer terug willen, dus kan me goed voorstellen dat je het erg naar je zin hebt daar!
  Knuffel voor Vulcan, groetjes Arlette

 3. DERTIG worden in dit paradijsje, wie zou dat niet willen!?! Van harte gefeliciteerd en maak er ’n mooie dag van 😉
  Eventuele tip voor Dante’s Commedia:
  onderstaande titel vond ik bij ‘Libreria Bonardi’ in Amsterdam. Alhoewel het ’n kinderboek is, heb ik goede recensies gelezen van volwassenen. Mooie plaatjes en voor de prijs hoef je het niet te laten…
  Divina Commedia. L’immortale racconto di Dante Alighieri Alighieri, Dante. 14,50 Euro. Dami Miti, oro 2005, 8809612922, ragazzi
  Veel liefs,

 4. Carissima,
  A causa della nostra vacanza negli Stati Uniti tutto settembre, non abbiamo potuto scriverti. Mi sembra che abbia molta fortuna tu! Ma penso anche che sia la tua propria merita, sei una vera persona tenace tu!
  Bacione!
  Bianca e Peter

 5. Dit klinkt zeker als een paradijs, je hebt het goed geregeld Fiek, mag ook wel, je doet enorm je best! Ook goed geregeld voor Vulcan allemaal, hij wil straks vast niet meer terug naar Nederland!
  Geniet nog even voor je echt weer colleges moet gaan volgen, zal ook wel pittig worden.
  liefs
  xx
  Minke

 6. Bon giorno, principessa! I heb alvast even gekeken voor een leesbaardere versie van de Comedia, maar mijn niveau van het Italiaans doet duidelijk beperken. Dus sorry. Maar klinkt idd als een paradijs; 28 graden, zwembad (dan wel koud, maar goed) en een tevreden Vulkaan (wat wil je: heuveltje op, heuveltje af en sanitair-voorzieningen bij elke willekeurige wijnrank). Perfect! Zou zo met je willen ruilen. Maar ja, dat Italiaans heh.. zucht. iig alvast heel veel succes maandag bij je eerste college. En geniet ervan! Ciaaao tu fratello

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s