Formule 1 feest

Als uitwisselingsstudent in Italië maak je zo nu en dan zeer bijzondere dingen mee. Hoe vaak krijg je in Nederland nou de kans om aanwezig te zijn bij een feest van een Formule 1-team? Die kans is niet groot toch?

Op de één of andere manier heb ik de afgelopen maanden onafhankelijk van elkaar drie medewerkers van het Formule 1-team Toro Rosso ontmoet. Ik had eerlijk gezegd nog nooit van dat team gehoord. Maar blijkbaar nemen er twee Italiaanse teams deel aan de Formule 1 autoraces: Ferrari en Toro Rosso dus. De racewagens worden gedeeltelijk hier in Faenza gemaakt en hier zit ook het kantoor.

Mijn huisgenoot, een Duitse student, loopt stage bij het raceteam en had mij uitgenodigd voor het bedrijfsfeest. Tegen een Italiaans feest in een poepsjieke club zeg ik geen nee. En al helemaal niet tegen een feest van een Formule 1-team!

Ik was de enige Nederlandse in het zeer internationale publiek. Alle medewerkers waren er, maar ook de coureurs van Toro Rosso zelf (onder andere Sebastian Vettel) en een aantal hotemetoten: de eigenaar van het team, beroemde oud Formule 1-coureurs (en oude beroemde Formule 1-coureurs), de collega’s van Ferrari; het was een vreemde gewaarwording, maar de sfeer was goed.

Blijkbaar zag één van die hotemetoten mij wel zitten en al snel werd ik door de general manager voorgesteld aan de baas der bazen van Toro Rosso. Een aardige man en zeer geïnteresseerd in mijn whereabouts. Dus ik trots vertellen dat ik aan de Vrije Universiteit in Amsterdam studeer, wat ik in Italië doe en wat mijn plannen voor de toekomst zijn. Maar al vrij snel maakte hij zijn eigen plannen bekend: of ik hem, geen Italiaan, ’s avonds Italiaanse les wilde gaan geven. In ruil voor een ticket voor de Formule 1-race in Australië, een chauffeur om mij thuis te brengen, toegang tot andere Formule 1-feesten, enzovoort. En zo ging hij de hele avond door. Verschillende malen heeft hij drankjes en eten voor mij gehaald en andere mannen weggejaagd; ouderwetse hofmakerij dus.

Nu schijnt er in deze business veel geflirt te worden. Maar meestal zijn het de vrouwen die zich aan de coureurs en de andere hotemetoten aanbieden en niet de hotemetoot die alle zeilen moet bijzetten om deze lange blonde Nederlandse te kunnen versieren.

Het was in ieder geval leuk om mee te maken: een man die niet opgeeft en zeer zijn best doet om mij te versieren, daar hou ik wel van. En dat het een beroemd iemand is, maakt het alleen maar grappiger.

3 gedachtes over “Formule 1 feest

 1. Hoi Fieke,
  Heb je mooie verhalen weer bijgelezen, leuk om je mooi beschreven belevenissen zo mee te krijgen.
  Have fun en een kopje van Tigger voor Vulcan ;-P
  Liefs Arlette

 2. Hi Fieke! Toch leuk al die aandacht 😉 Heb je een beetje een leuke kerst gehad? Wens je veel plezier morgen en ik heb weer genoten van je verhaaltjes (ik liep nl. een paar achter :))
  xx Alicia.

 3. Ola,
  Hij was dus niet op zoek naar een nieuwe ‘rondebabe’ voor de Formule 1…
  Of hoe noemen ze dat pitspoes….oeps.
  Wel een belevenis om zo mee te maken, toch?
  Zo kom je nog eens ergens!
  Ciao, Ilse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s