Perugia

Er is een moord gepleegd. Op een Erasmus-studente in Italië. In Perugia. Deze moord heeft in Italië heel wat losgemaakt. Ik weet niet hoe dat in Nederland zit, maar hier hebben vanaf november, toen de moord werd gepleegd, de kranten en de journaals ermee vol gestaan. Het slachtoffer was een Engelse Erasmus-studente op uitwisseling aan de universiteit voor buitenlanders van Perugia. Ze woonde samen met een Amerikaanse studente en de Italiaanse vriend hiervan wordt nu verdacht van de moord. Ze namen deel aan verschillende drank-, drugs- en seksfeestjes. Het beeld dat werd geschetst van de studentenstad Perugia werd er steeds slechter op; een onveilige stad met een volledig losgeslagen studentengemeenschap. Perugia werd ineens een stuk minder populair.

Dat hield mij niet tegen om deze middeleeuwse stad met zijn beroemde Perugina chocolade te bezoeken. Samen met een Nederlandse studente uit Siena verbleef ik in een leuk hotelletje in het oude centrum. De treinreis ernaartoe was al mooi; dwars door de uitlopers van de Apennijnen, door Toscane en Umbrië en langs het prachtige Lago di Trasimeno.

Perugia Trein Vulcan
Het mooie weer hielp erg mee om de 2 kilometer steile (om)weg naar de op de heuvel gelegen oude binnenstad van Perugia te kunnen en willen nemen. Die oude binnenstad bestaat uit smalle kronkelende straatjes met bogen en donkere steegjes waarin je makkelijk kunt verdwalen en waar, als het donker is, een beetje schimmige sfeer kan hangen. Maar er is zoveel volk op straat, in de steegjes zitten heel leuke restaurantjes (waaronder een Grieks restaurant, net geopend, met de menukaart op een A4-tje geprint, maar een goede sfeer) en in sommige steegjes wordt muziek gedraaid. Je moet natuurlijk wel oppassen op je spullen want een stad die zo ingesteld is op weinig te besteden hebbende studenten, trekt ook andere mensen met weinig geld aan. Maar de stad ligt zo ontzettend mooi! Vanaf de Piazza Italia heb je een ongelooflijk prachtig uitzicht over de omringende bergen. Met op sommige toppen nog sneeuw. Met van die heerlijke bankjes waar je in de zon en met een grote zonnebril op uren kunt kletsen en mensen kunt kijken. En heel enthousiaste en vriendelijke bewoners die gek zijn op honden en met een heel leuk parkje naast de oude stadsmuur waar honden welkom zijn. Wat mij betreft een heerlijke stad en ik hoop er zeker nog een keer terug te komen!

Ciao Ciao!

Een gedachte over “Perugia

  1. Wat zonde toch van zo’n mooie (studenten)stad om zo in het nieuws te komen. In Nederland is er eind vorig jaar wel even aandacht aan besteed. Ach, dacht ik toen, wat in Perugia is voorgevallen, hoeft natuurlijk niet in Forli te gebeuren….
    Nog ’n weekje en dan kan ik eindelijk je nieuwe huisje zien en heerlijk genieten van La Bella Italia (met alles erop en eraan)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s