Genieten

Het leuke aan deze regio is dat ze, net als in heel Italië eigenlijk, zo trots zijn op hun regionale keuken. Zo kon het dus gebeuren dat ik op een zonnige zondagmiddag werd overspoeld door Italianen die net als ik de bijzondere producten van de omgeving wilden proeven. In Faenza dit keer en de Sagra (markt met regionale producten) was groot! En helemaal in de stijl van de middeleeuwen: jurken, gebruiksvoorwerpen en levensmiddelen, leuk voor de sfeer.

Ik heb de lekkerste kazen geproefd, eerst zacht en vervolgens peperig. En ben daarna regelrecht naar de wijnboer gerend voor een glaasje zoete rode wijn om af te blussen. Heerlijk fruit gegeten (sinaasappels van Sicilië zijn de beste!) en 2-meter lange broden gekocht (pane pugliese) en een likeur van olijfolie als toetje gedronken. Jammie. Vervolgens de klokkentoren opgestrompeld (met van die leuke draaitrappen en dan een priester tegenkomen haha). Maar het uitzicht was fantastisch! Tussen de rode daken van Faenza hoorde je het gelach van de mensen op de markt. Een heel gezellige sfeer dus en Italië op z’n best.

Maar van al dat lekkere eten ben ik wel een beetje aangekomen. Dus ik heb de mountainbike genomen die hier in het schuurtje stond en heb de mascarpone en de heerlijke koekjes er alweer vanaf getrapt (in het zonnetje met 18 graden). Supercombi zo!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s