Oud&Nieuw

Wat hebben linzen, rood ondergoed en 12 druiven met elkaar gemeen? Ze maken deel uit van een mix van traditioneel Italiaans en Spaans Oud&Nieuw-bijgeloof. Samen met een goede vriendin uit Spanje heb ik dit jaar het feest in Italië gevierd door de tradities van deze landen een beetje te combineren. Het eten van linzen brengt namelijk geld in het laatje, rood ondergoed een spannende liefde en de 12 druiven (op elke klokslag 1) geluk in het nieuwe jaar. Altijd handig toch?

Een goede fles Spumante in de aanslag en op tv een echte Italiaanse oudejaarsshow maakten de avond compleet. Gevolgd door een prachtig vuurwerk boven de steden Faenza en Forlì (super panoramisch uitzicht vanaf de heuvel!). Wat een heerlijke ervaring: pas om twaalf uur de knallen en niet, zoals in Nederland, een hele dag ervoor en een hele dag erna het continue geknetter. En de hond die voor het eerst in zijn leven de hele oudejaarsavond en -nacht rustig in zijn mandje heeft doorgebracht. En als je dan achteraf hoort dat het de eerste Oud&Nieuw-viering sinds drie jaar was zonder mist, dan was het nog specialer.

Buon anno!

Een gedachte over “Oud&Nieuw

  1. Happy New Year (sorry weet even niet hoe je dat in het Italiaans zegt) en natuurlijk de beste wensen voor 2008! Veel nieuwe avonturen, opdrachten, geluk, liefde en gezondheid! Salute!
    Ciao, Ilse

Reacties zijn gesloten.