De stad van de liefde

Afgelopen weekend ben ik naar de stad van de liefde geweest: Verona. Deze stad ligt in het noorden van Italië, tussen het Gardameer en de heuvels ingeklemd en met de rivier de Adige erdoorheen stromend. Het wordt de stad van de liefde genoemd door de sfeervolle straatjes maar vooral doordat alles verwijst naar Romeo & Julia, en de beroemde balkonscène van Shakespeare.

Het was niet mijn eerste bezoek aan deze sfeervolle stad (de eerste keer was alweer 14 jaar geleden tijdens interrail). Maar het blijft zo’n ontzettend mooie, romantische stad, dat ik er zelfs nog een keer naar terug zou willen.

Met als uitvalsbasis een budgethotel aan de rand van het centrum, waar honden zeer welkom zijn, heb ik de stad van Romeo en Julia bezocht. En op een wel heel Hollandse manier: op de fiets! Een knalblauwe, gehuurd van het hotel, zonder versnellingen en met een flinke slag in het wiel, maar zo gaaf!
Het was heerlijk weer (18 graden, strakblauwe lucht, geen wind) en de straten waren rustig. Een volle middag heb ik op deze ontspannen en goedkope manier de stad herontdekt. Via het Castel Vecchio, de vele bruggen, de wereldberoemde Arena, het standbeeld van Dante, de Duomo, langs het huis van Julia en over de kades langs de Adige. Even uitgepuft met een heerlijke espresso op een terrasje in de zon tussen de musjes op de Piazzetta Bra’ Molinari. Terug via de smalle straatjes met Romeo&Julia-balkonnetjes vol met bloemen. Hier zou ik wel willen wonen (als ik oud ben haha) en geld heb (denk ik).

’s Avonds ben ik met de auto opgehaald vanuit het hotel en naar een restaurant gebracht (1 km verderop, service van het hotel). Eerst ‘lastiggevallen’ door een gek en daarna heerlijk genoten van verschillende soorten kaas met kastanjehoning (eindelijk) en een glas goede rode wijn. Een echte herfstmaaltijd, super. Op de achtergrond loungemuziek en uiteraard de onbegrijpelijke felle tl-verlichting. Vervolgens opgehaald door een oude bekende uit Verona om het nachtleven te ontdekken. En dat bruist, met 16 graden buiten. Iedereen op straat en een heel gezellige sfeer. Heerlijk uit kunnen slapen, de klok werd immers een uur teruggezet (goed getimed), een espresso in het centrum gedronken en rustig aan weer teruggereden. En nu weer flink aan de studie.

3 gedachtes over “De stad van de liefde

 1. Ik zie alles voor me en kan haast je gerechten proeven..Haha! Mooi beschreven allemaal 😀
  Ben benieuwd hoe het met je Italiaans is. Marion zit ondertussen ook weer in Itali trouwens..
  xxx

 2. Ciao!
  Wat een belevenissen zeg, super om te lezen. Je kunt altijd nog je blog in boekvorm uitbrengen en dan gaan rentenieren op zo’n mooi balkonnetje??!!
  Of gewoon genieten en verder dromen…is misschien realistischer, haha.
  Greetzz Ilse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s