Opstand in de Locanda

De ware aard van de Italianen komt nu boven. Gisteravond heb ik heerlijk zitten eten met mijn huisgenoten. Inmiddels zijn er meer mensen gearriveerd. Naast de hondenvriend en de advertentieverkoper, verblijven hier nu een lerares met de naam Italia en een student aan de faculteit in Forlì (Louis). Zij verblijven hier al jaren en zorgen voor een regelmatige inkomstenbron voor de eigenaresse.

Gisteravond ontdekten ze echter via het mededelingenbord dat iedereen gedurende de eerste vier dagen van oktober eruit moet omdat de Locanda helemaal verhuurd is. Nu hebben ze natuurlijk geen huurrechten omdat ze geen huurcontract hebben (het is immers een B&B) en is de eigenaresse dus vrij om te doen wat zij wil met haar kamers. Maar sommigen verblijven hier al vijf jaar. En het is natuurlijk een beetje raar om via een bord medegedeeld te krijgen dat ze binnen 14 dagen er allemaal uit moeten.

Dus nu is er opstand. Zoals deze rode regio betaamt, verenigen ze zich, gaan ze in conclaaf en pikken het niet langer. Ze wassen niet meer alles af, ruimen niet meer alles op, schrijven rare mededingen op het bord en houden zich niet meer strikt aan alle regels die zij heeft opgesteld. Dit is natuurlijk een beetje flauw, maar het heeft ook wel iets grappigs. Vooral de verhitte discussies met bijbehorende armgebaren en stemverheffingen zijn erg leuk om mee te maken. Vanavond eten we weer gezamenlijk. Ik ben benieuwd wat het strijdplan is.

Naschrift:

Ik heb in ieder geval voortijdig andere huisvesting gevonden. De eigenaren van Ca’ de’ Gatti hebben mij vanaf 1 oktober een appartement aangeboden met super mooi uitzicht, een eigen badkamer en een eigen keuken. De eigenaren zijn echte hondenliefhebbers, er is een prachtig zwembad met jacuzzi en ik kan heerlijke wandelingen maken in de heuvels. En dat allemaal voor een betere prijs. Sono felicissima!

Een gedachte over “Opstand in de Locanda

  1. Wat heb je al veel beleefd in het maandje dat je nu in la bella Italia bent. Van mooi aangeklede bruiloftsgangers, profwielrenners en politiemensen die ’n blonde schone wel kunnen waarderen, tot temperamentvolle huisgenoten. Kortom: je geniet!! Maar wij ook, zeker door al je verhalen 🙂
    Ciao ciao,
    Peter, Eelco & Paula

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s