Spanning + Onbekend = Avontuur

Morgen is het zover: wat begon als een droom, overging in een project, wordt nu werkelijkheid; ik ga echt langere tijd verblijven en studeren in Italië!

Al jaren droom ik ervan om in een ander land te studeren. Lekker tussen de Italianen, de taal goed leren spreken en me laten opnemen door de mensen en de cultuur aldaar.

Anderhalf jaar geleden heb ik besloten om die droom werkelijkheid te laten worden. En daar komt best wat bij kijken! Het kiezen van de universiteit, de vakken en de beste periode zijn nog te doen. Maar het goed regelen van huisvesting, onderdak, verzekeringen en inkomsten, dat is andere koek. En als je het goed wilt doen en je droom helemaal wilt laten uitkomen, dan wordt het een heel project! Met planning, administratie, overzichten, ge-mail en ge-bel. Gelukkig biedt de VU een heleboel mogelijkheden en hulp.

Nu de “projectfase” achter de rug is, kan ik echt gaan genieten, met een heleboel spanningskriebels in mijn buik! Want zenuwachtig ben ik wel een beetje. Er is nog zoveel onduidelijk. Vind ik geschikte huisvesting? Een hond en de huidige luxe van een eigen keuken en badkamer, zorgen er voor dat ik wel wat wensen op dit gebied heb. En zal ik de mastercollege’s in het Italiaans kunnen volgen? Ik heb me wel voorbereid door heel veel Italiaans te volgen op de VU en in september ga ik nog een taalcursus volgen via de universiteit, maar toch.

Ach, dit is toch eigenlijk waar ik het voor doe? De spanning van het onbekende betekent toch juist dat het een avontuur wordt? En avonturen, die blijven je je hele leven bij, die geven je het gevoel dat je leeft. En is er niets mooiers dan je dromen uit te laten komen?

De komende dagen ga ik eerst lekker genieten van een prachtreis met een volgepakte auto door Duitsland, Zwitserland, langs het Como-meer om tenslotte te belanden in een boerenverblijf in Faenza (vanuit daar ga ik huisvesting zoeken). Met veel onbekende en spannende dingen, maar vooral één groot avontuur in het vooruitzicht!

Ik hou jullie op de hoogte. Ciao!

7 gedachtes over “Spanning + Onbekend = Avontuur

 1. GEFELICITEERD MET JE ..ste verjaardag morgen!!!!! 😉
  Abrazoooo fuerte desde Granadaaa
  Ciao, Elfi

 2. He Fiekje!
  ben erg benieuwd of je goed en wel bent aangekomen in Faenza, en of je huizenspeurtocht al gestart is? Veel succes en uiteraard ook veel plezier!
  x
  Minke

 3. He Fiekje!
  ben erg benieuwd of je goed en wel bent aangekomen in Faenza, en of je huizenspeurtocht al gestart is? Veel succes en uiteraard ook veel plezier!
  x
  Minke

 4. Keek weer eens op je blog en zag een prachtig huis in Italie. Heerlijk….Geniet ervan!
  Nogmaals….veel succes.

 5. Wat gaaf dat je nu echt gaat, een stoere stap om te maken en niet verkeerd hoor! mooie locatie om je huisje vanuit te gaan zoeken ook, tot gauw! XL

 6. Ciao bella,
  Lijkt me ook heel spannend allemaal. Hoop dat al je dromen en verwachtingen uitkomen.
  In ieder geval eerst een mooie aanloop door Duitsland en Zwitserland.
  Groetjes aan je ouders wanneer je ze ophaalt van het vliegveld!
  Eccelente…(ofzoiets)
  Ilse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s